lauantai 12. helmikuuta 2011

pakkaspäivä

 Pupunen ja mr. vanha Jäänalle. Meillä on kovin kuvauksellinen päiväkoti eli dagis.



                                           
 Päiväkodista suoraan jäälle. Ei edes keksitty kuinka kylmä eilen ulkona oikein olikaan. Vähän ihmeteltiin että kuinka poskia nipistelee ja kappas varpaat ovat jäässä! Olispa ollut tuossa lähi kentällä joku sisätila missä hetki lämmitellä olisi jaksettu pidempään luistella. Matkasta unohtui toki paljon muutakin, kuuma kaakao nimittäin ja lisä pari villasukkia ja paksummat lapaset kaikille! Mitähän rasvaa silloin kun itse oli pieni laitettiinkaan poskiin pakkas säällä? Kuka muistaa, tuoksusta varmasti tunnistaisin heti, mutta kun ei tule mitään kunnollista mielikuvaa purkista..
 
                                      

                                      

     
 Minun punaiset luistimeni ovat yllättäneet tänä talvena tosi positiivisesti, niillähän pysyy pystyssä! Joskus vuosia sitten ihan koristeiksi ostetut 2 e kiitimet kierrätyskeskuksesta. Olen aina ns. poikien luistimilla luistellut joten on näissä kaunottarissa hieman opettelua, ne piiikit häiritsevät! Mutta olen iloinen että tänä talvena on tullut luisteltua, lapsillakin oli kivaa tästä alimmasta chillaus kuvasta huolimatta. Tytöt luistelevat jo tosi kivasti, on ihana kun päiväkodin kanssa niin reippaasti (ja usein!) käyvät luistelemassa. Minulla kun on normaalisti työt aina neljään joka päivä ja siitä päiväkodille niin puolisen viisi ja pimeää. Ihana kevät aurinko antaa kyllä varmasti lisä potkua että päästään iltapäivisinkin luistelemaan. Jotenkin siinä loppuvuoden pimeässä ei oikein huvittanut lähteä ulos enää ollenkaan.
                                      
                                     


                                       

2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Tuo päiväkoti on kyllä hirmu kauniissa rakennuksessa! Saako tytöt pitää saman hoitopaikan, vaikka koti vaihtuu?

Tiuku kirjoitti...

Jep,pidän myös rakennuksesta, sisällä on vielä paljon säilytetty vanhoja alkuperäisiä yksityiskohtia, ja tunnelma on kuin Huvikummussa :-D Päiväkoti rakennus on ennen ollut sokeiden nuorten naisten asuin- ja työskentelytila.. naapurissa on myös entinen sokeiden kirjasto, sellainen hieno kivirakennut(nykyisin tyttöjen pväkodin tavoin myös päiväkoti)
Päiväkoti säilyy ennallaan, ja eskarikin olisi samassa paikassa tarkoitus aloittaa ensi syksynä. Me muutetaan vain talon numeroa 3.sta 18 :-D eli muutos on pien vaan silti suuri-